درمان انواع بیماریهای پوست و مو در اطفال

می 2, 2019cliniciliaدسته‌بندی نشدهبدون دیدگاه

 درمان بیماریهای پوست اطفال

 با وجودی که پوست کودکان از حساسیت زیادی برخوردار است اما وقتی مانند پوست آدم های بالغ در مواجهه با بسیاری از شرایط فیزیکی خاص قرار می گیرد با خطر آسیب مواجه می شود، اما باید تاکید کرد که در تمام بیماری ها نباید پزشک کودک خود باشید. 

انواع بیماریهای پوستی در اطفال:

سرخک و سرخچه:

کچلی یا کرم حلقه ای:
علت این بیماری قارچی است که از پوست و بافت مرده و ناخن تغذیه می کند، این عفونت دچار برآمدگی، قرمزرنگ و سپس تبدیل به حلقه ای قرمز می شود و شروع به خارش کرده و تاول می زند و دور آن پوسته پوسته می شود.این بیماری با تماس پوست – به- پوست بین حیوان و انسان منتقل می شود و همچنین بچه ها با استفاده مشترک از حوله و وسایل ورزشی به این بیماری مبتلا می شوند که درمان آن با کرم های ضدقارچ صورت می گیرد.

بیماری پنجم :
یک بیماری واگیردار و معمولا ملایم است که بعد از چند هفته خوب می شود، بیماری پنجم با نشانه های شبه آنفلوانزا شروع می شود سپس صورت فرد قرمز و بدن شروع به خارش می کند.
سرفه و عطسه موجب گسترش آن می شود که با استراحت، مصرف مایعات و مسکن درمان که توصیه می شود در این شرایط به بچه ها آسپیرین ندهید.

آبله مرغان :
این بیماری زمانی بسیار شایع بود ولی به دلیل تزریق واکسن آبله مرغان کمتر شده است.
این بیماری بسیار واگیردار است و به راحتی پخش و روی تمام بدن جوش ها و تاول های آبکی و قرمزی می گذارد که همراه با خارش زیاد هستند. جوش ها طی چند مرحله اول پر آب می شوند، می ترکند، خشک و پوسته پوسته می شوند که این بیماری می تواند بسیار جدی شود.

زرد زخم :
این بیماری از یک باکتری ایجاد می شود و روی پوست تاول های قرمز و دردناک می زند، این تاول ها ممکن است باز شوند و آب بدهند و پوسته زرد یا قهوه ای بزنند، این بیماری با تماس نزدیک و یا استفاده مشترک از حوله و اسباب بازی پخش می شود که زخم های این بیماری ممکن است در تمام بدن به خصوص دور دهان و بینی ظاهر شوند.
خاراندن تاول ها باعث می شود که به قسمت های دیگر بدن هم سرایت کند که با قرص یا پماد آنتی بیوتیک درمان می شود.
 زگیل:
یک ویروس موجب ایجاد این برآمدگی های بی درد و بی ضرر، ولی بدشکل می شود، زگیل به راحتی از فردی به فرد دیگر سرایت می کند که اگر کسی با این ویروس به چیزی دست بزند، به راحتی این بیماری را پخش می کند.
زگیل بیشتر روی دست و انگشتان ظاهر می شود که برای جلوگیری از گسترش زگیل، نباید آنها را دستکاری کند بلکه باید آنها را با چسب زخم پوشاند هرچند بیشتر زگیل ها خود از بین می روند.
 
عرق سوز :
علت اصلی ایجاد عرق سوز بسته شدن مجاری عرق است که بیشتر با جوش های کوچک صورتی یا قرمز خودش را نشان می دهد و روی سر، گردن و شانه نوزادان دیده می شود.
وقتی والدین به نوزاد لباس زیادی می پوشانند و او را خیلی گرم می کنند، نوزاد عرق سوز می شود که بهتر است در هوای گرم یک لایه کمتر از لباس والدین به تن داشته باشند.
آماس پوست در اثر تماس (درماتیت تماسی):
پوست بعضی از بچه ها بعد از دست زدن به غذا، صابون یا گیاهانی مانند پیچک سمی، سماق یا بلوط واکنش نشان می دهد که این ورم معمولا ۴۸ ساعت پس از تماس با آن شکل می گیرد.
این بیماری در موارد خفیف قرمز یا دچار خارش می شود که در موارد وخیم ورم، تاول، قرمزی و تاول های بزرگ بوجود می آید که این ورم بعد از یکی دو هفته از بین می رود.
بیماری دست، پا و دهان (کوکساکی):
بیماری پوستی دست، پا و دهان در اثر ویروس کوکساکی به وجود می‌آید. این یک عفونت بسیار رایج در دوران کودکی، به خصوص در تابستان و اوایل پائیز است. این بیماری معمولا با تب شروع شده و سپس جوش‌های بدون خارش در بدن، از جمله در دست‌ها و پاها ایجاد می‌شوند. این بیماری باعث زخم‌های دهانی نیز می‌شود. زخم‌های دهان دردناک بوده و در بعضی موارد خوردن و آشامیدن با مشکل روبرو می‌شود. این بیماری پوستی بسیار مسری است و مانند بسیاری از عفونت‌های ویروسی، از طریق تماس، اغلب با سرفه و عطسه گسترش می‌یابد. بیماری دست، پا و دهان در عرض یک هفته خود به خود برطرف می‌شود.

اگزما (درماتیت آتوپیک):
بچه های آسیب پذیر نسبت به اگزما ممکن است آسم یا آلرژی های دیگری هم داشته باشند هرچند دلیل اصلی اگزما مشخص نیست ولی بچه هایی که به آن مبتلا می شوند دستگاه ایمنی حساسی دارند. ممکن است در هر جایی از بدن به وجود آیند اما معمولا بر روی گونه‌ها، ناحیه آرنج یا اطراف زانو دیده می‌شوند. لوسیون‌های چرب کننده، پمادها و یا کرم‌ها معمولا نشانه‌های بیماری را بهبود می‌بخشند، اما گاهی اوقات استفاده از استروئیدهای موضعی نیز لازم است. والدین باید مراقب خشک شدن پوست و خارش شدید آن باشند که بعضی بچه ها با این بیماری بزرگ می شوند و در دوره رشد موارد خفیف یا ملایم آن را تجربه می کنند.

کهیر:
کهیر در اثر یک واکنش آلرژیک به وجود می‌آید. کهیر به شکل ورم‌ها یا برآمدگی‌های کوچک قرمز خارش‌دار بوده، و ممکن است دردناک نیز باشد. قرارگیری در معرض یک آلرژن، مانند غذا یا دارو، ممکن است باعث ایجاد کهیر شود. بعضی از آلرژی‌زاهای رایج عبارتند از آجیل، تخم مرغ، و حلزون صدف‌دار، اما ویروس‌های خاصی نیز می‌توانند باعث ایجاد کهیر شوند. اگرچه کهیرها به تنهایی خطرناک نیست، اما اگر کودک همراه با کهیر دچار مشکلات تنفسی، از جمله سرفه و خس خس شد، این ممکن است واکنش آلرژیک جدی‌تر بوده و نیاز فوری به پزشک داشته باشد. آنتی هیستامین‌ها درمان استاندارد برای کهیرها هستند.

مخملک یا تب سرخ یا تب اسکارلت:

مخملک یک گلودرد میکروبی که همراه با جوش است و شامل گلودرد، تب، سردرد، دل درد و ورم غدد گردن و بعد از یکی دو روز، جوش قرمزی با بافت کاغذ سنباده ظاهر می شود.
این بیماری بعد از یکی دو هفته جوش ها از بین می روند که بسیار واگیردار است و به احتمال زیاد با آنتی بیوتیک خیلی زود خوب می شود.

بیماری ششم (روزئولا):
بیماری ششم، یک بیماری ملایم است که نامش از لیست شش بیماری پوستی شایع در کودکان گرفته شده است.
بچه ها ۶ ماهه تا ۲ ساله بیشتر احتمال مبتلا شدن به آن را دارند که بعد از چهار سالگی خطر ابتلا به آن کم است که با یک سرماخوردگی آغاز شده و چند روز بعد تب کودک بالا می رود که ممکن است موجب تشنج در او شود.
با قطع ناگهانی تب این بیماری تاول ها با جوش های کوچک و صاف صورتی و برجسته روی سینه و پشت و سپس دست ها و پاها ظاهر می شوند. این عفونت که معمولا نوزادان به آن مبتلا می‌شوند، با تب بسیار زیاد شروع شده و سپس بدون خارش با ظاهری توری شکل ظاهر می‌شوند. تب چندین روز طول کشیده و سپس از بین می‌رود. معمولا تب و بثورات همزمان ظاهر نمی‌شوند. بثورات ابتدا در سینه یا پشت نمایان شده و سپس به دیگر قسمت‌های بدن گسترش می یابند.

در کلینیک تخصصی پوست،مو،زیبایی،لیزر و واریس ایلیا  در خدمت تنها پزشک متخصص  فلوشیپ پوست اطفال و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان سرکار خانم دکتر فریبا ایرجی هستیم.

بارگذاری...

clinicilia
نوشتهٔ پیشین کربوکسی تراپی نوشتهٔ بعدی درمان جاي جوش و اثر زخم

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *